Onderhoud kaas-/snij-/ broodplanken

Als u de houten snijplanken/ kaasplanken of broodplanken van Babbelijntje.nl niet alleen neerzet ter decoratie, maar ook echt gaat gebruiken, hebben deze planken onderhoud nodig.

Onderhoudsolie

Wij gebruiken zelf de onderhoudsolie SKYDD van IKEA voor het inoliën van onze houten gegraveerde planken. Dit is een witte mineraalolie (paraffineolie) welke geen oplosmiddelen bevat en gifvrij is. Deze olie heeft geen scherpe geur en geeft geen smaak af aan het voedsel dat met deze plank in aanraking komt.  Door de plank regelmatig in te vetten met olie wordt deze beter bestand tegen vetvlekken, vuil en vocht. Ook de kans op barsten neemt af, omdat de houten planken minder gemakkelijk vocht opnemen.
De gepersonaliseerde kaasplanken, snijplanken en broodplanken van Babbelijntje.nl blijven dan langer schoon en netjes, waardoor de levensduur toeneemt.

U kunt ervoor kiezen om uw plank direct door ons de eerste keer te laten inoliën. Dit zorgt er eveneens voor dat de plank een mooie donkerdere uitstraling krijgt.

 

Schoonmaken

Op houten snijplanken worden veel bacteriën gedood. Maar uiteraard zult u de houten gegraveerde planken bij gebruik met levensmiddelen wel schoon moeten maken.

Dit kunt u het beste doen door de plank te wassen met een harde borstel en deze af te spoelen in warm water, eventueel met een beetje zeep. Droog de plank daarna af met een theedoek en laat deze rechtop drogen. Om eventuele luchtjes te verwijderen kunt u de plank ook schoonmaken met onverdunde witte azijn.

1 keer per maand kunt u grof zout over de plank strooien. Daarna de plank inwrijven met een gesneden citroen en afspoelen met warm water.

Uiteraard regelmatig invetten met een geurloze olie (bijvoorbeeld de onderhoudsolie van IKEA, druivenpitolie, amandelolie) om de levensduur te verlengen.

 

  Snel bij u thuis bezorgd
       door PostNL

  Veilig betalen via iDeal
       of Vooraf overmaken

  Niet goed?
       Geld terug!

  Gratis feestelijk verpakt
       Leuk om weg te geven

© 2010 - 2023 Babbelijntje - Voor ieder cadeaumoment | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel